Revista ‘Aliment’

07.07.2023. L'onzena revista monogràfica de CRÍTIC posa el focus en com produïm i consumim els aliments, des de la llavor fins a la taula, passant per la terra i acabant en el reaprofitament.

L’onzena revista anual monogràfica de CRÍTIC es titula Aliment i se centra en la crisi alimentària i agrària a Catalunya, una crisi que no és conjuntural sinó estructural, i afecta tant la producció d’aliments (pagesos, ramaders, pescadors…) com la manipulació, la distribució i el consum. Tal com explica la directora de la publicació al pròleg, Laia Soldevila, el sistema alimentari fa aigües, i això ho veiem cada dia “a la nostra nevera, al nostre plat, al nostre estómac”.

Fruita Amb Justícia Social hem escrit un article on expliquem els impactes del sistema agroalimentari en els drets de les persones migrants. Cada dia tenim menys pagesia. Els preus dels aliments bàsics no paren de pujar. La pèrdua de la biodiversitat, fruit de la crisi ecològica, amenaça molts cultius. Gràcies a Sentit Crític per convidar-nos a reflexionar sobre la crisi alimentària global i els impactes de l’agricultura en els drets de les persones.

Aliment s’estructura a través del fil conductor del cicle del sistema alimentari: en quatre grans blocs, llavor, terra, menjar i reaprofitar. Podeu comprar ‘Aliment’ a la Botiga Virtual d’El Crític i la rebreu per correu. També estarà en venda a la majoria de llibreries independents de Catalunya.

Saber-ne més a <<Revista ‘Aliment’>>

Publicat a