L’Observatori DESC analitza els impactes socials i ambientals del sistema alimentari i posa l’atenció en la collita de fruita de Lleida

El passat divendres, el Pati Llimona de Barcelona va acollir la presentació de dos informes sobre sobirania alimentària elaborats per l’Observatori DESC. Fruita amb Justícia Social hi vam participar per explicar la situació de les persones temporeres en la campanya de la fruita a Lleida. L’esdeveniment va atraure representants de diferents sectors relacionats amb l’alimentació, incloent-hi administracions, productors i moviments socials.

El primer informe va abordar les vulneracions de drets, la desigualtat de gènere i els impactes ambientals a les cadenes de subministrament d’exportació agroalimentària. A través d’una anàlisi detallada de quatre casos concrets, l’autora va destacar els efectes socials i ambientals dels models agroexportadors en temps de crisi social, emergència climàtica i pandèmia de la Covid-19.

El segon informe es va centrar en la logística de proximitat i la distribució del menjar ecològic. Els investigadors van examinar el cas del Biomarket, una nau creada per abastir de productes ecològics a la ciutadania de Barcelona, però que ha acabat adoptant la mateixa lògica capitalista i agroexportadora que els seus competidors.

Durant la presentació dels informes, Fruita amb Justícia Social vam destacar la importància de continuar treballant per aconseguir un sistema alimentari més just i equitatiu per a totes les persones i el planeta.

La jornada de presentació dels informes de sobirania alimentària al Pati Llimona va ser un èxit. Esperem que aquests informes serveixin com a punt de partida per continuar treballant plegades per construir un sistema alimentari més just, sostenible i saludable per a tothom.

Aquesta imatge té un atribut alt buit; el nom de fitxer és 1682747199344.jpg
Publicat a